Airport Mortuary Services: startklaar op Schiphol

Airport Mortuary Services: startklaar op Schiphol


Airport Mortuary Services (A.M.S.) is een nieuw mortuarium voor Schiphol. Het centrum is gevestigd aan de Ten Pol in Oude Meer, tussen Skypark en Schiphol-Oost. A.M.S. is 24/7 bereikbaar en beschikbaar ten dienste van uitvaartondernemingen, verzekeraars, alarmcentrales, ambassades en consulaten.

Mortuarium
A.M.S. is er voor het ontvangen van overledenen uit het buitenland en voor het gereedmaken van overledenen voor vervoer naar het buitenland per vliegtuig. De locatie biedt o.a. een mortuarium, een opbaarkamer en verzorgingsruimte. Ook is er een wacht- en werkruimte voor opdrachtgevers. Het team van A.M.S. staat voor een respectvolle benadering en uitgebreide mogelijkheden in postmortale zorg. Waaronder de opbaring, maar ook (lichte) balseming* , airbrushing en zelfs restauratie of reconstructies.

Binnenkomend of uitgaand
De dienstverlening spitst zich toe op de optimale ondersteuning voor de nabestaanden en de begeleiding en afwikkeling van alle formaliteiten. Naast de verzorging van de overledene heeft het team ook het juiste, gekoelde vervoer voorhanden.

De services zijn onder andere:

  • mortuariumfaciliteiten voor de luchthaven
  • binnenkomend en uitgaand
  • erkend luchtvrachtagent
  • verzorgen van de noodzakelijke formaliteiten
  • piëteitsvolle verzorging en opbaring
  • ontvangst & afscheid van overledene en naasten
  • vervoer vanaf en naar de luchthaven

Werkwijze en veiligheid
De overledene wordt altijd persoonlijk in ontvangst genomen. Daarbij voldoet het centrum aan alle juridische normen en veiligheidsvoorschriften – toegewezen als Erkend Luchtvrachtagent door de Koninklijke Marechaussee en ingeschreven in de Europese database.

Dit mortuarium, aan de voet van de Aalsmeerbaan is goed bereikbaar en functioneel, maar sfeervol ingericht. We zien de ontwikkeling van dit centrum met vertrouwen tegemoet.

- Initiatiefnemer Dirk van Vuure Jr

Deel