Airport Mortuary Services start mortuarium voor Schiphol

Airport Mortuary Services start mortuarium voor Schiphol

‘Een logische stap die opdrachtgevers ten goede komt’


Na een voorbereidingstijd van ongeveer twee jaar begint binnenkort Airport Mortuary Services (A.M.S). Een nieuw mortuarium met opbaarkamer, ten dienste van uitvaartondernemingen, verzekeraars en alarmcentrales, ambassades en consulaten.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het interieur van deze uitvalsbasis, gericht op ondersteuning naar, op en vanaf de luchthaven. Dirk van Vuure Jr. vertelt over dit initiatief – in een korte vooruitblik voor de branche.

Dirk-van-Vuure-jr.“In de eerste plaats voelt A.M.S. voor ons als thuiskomen. Wij werken zó internationaal dat we eigenlijk niet om de luchthaven heen kunnen. Het mortuarium, in Oude Meer, aan de voet van de Aalsmeerbaan, is denk ik ideaal gehuisvest. Het is namelijk dichtbij de luchthaven, maar wel op een rustige plaats en goed aan te rijden. Van meet af aan hebben we een locatie voor ogen die functionele ruimte biedt, maar met aandacht voor sfeer.”

Het moderne, grijze pand aan de Ten Pol heeft een kleine opbaarkamer en een verzorgingszone met koeling en een inpandige parkeerplaats voor de rouwauto. Rondom het centrum is parkeergelegenheid. Op de eerste etage is een grote wacht- en werkruimte met een koffiecorner voor opdrachtgevers, uitvaartverzorgers en chauffeurs.

“Wij hebben een duidelijk doel voor ogen met Airport Mortuary Services: de best mogelijke benadering bieden. Respect voor de overledene, ondersteuning voor de naasten en alle mogelijkheden voor onze klanten. En, er zijn voor onze relaties. Dag en nacht, altijd, ook voor het in ontvangst nemen van de overledene. Binnenkomend of uitgaand.”

“Onze middelen en mogelijkheden zijn 24/7 bereikbaar en beschikbaar. Natuurlijk voor het contact met de airlines en het in orde brengen van de formaliteiten. Zelfs om de moeilijkste klussen te klaren, extra verzorging of bijvoorbeeld balseming, airbrushing, restauratie en reconstructies.”

“Het servicemodel en de diensten zijn schaalbaar. De opzet is zeker budget-wise, maar wel met alle opties die een vliegveldmortuarium moet hebben. We zien de ontwikkeling van dit centrum met vertrouwen tegemoet.”

Deel